Ny kurs: Kulning och Yoga – ropa ut, lyssna in!

Kulning och yoga  – ropa ut, lyssna in

Välkommen till en helg med kvinnokraft och gemenskap där vi kopplar ihop gamla traditioner av yoga med kulning och musikaliskt uttryck. Vi omfamnas av den vackra platsen Camp Järvsö, inbäddad mellan berg och sjö med gamla fäbodar runt knuten.

Det blir en helg av kraft och vila där du får chansen att hitta din unika röst och landa i kroppen för att ropa ut och lyssna in. Yogan får oss att landa här och nu, i kroppen och andetaget. Att våga stå stadigt med båda fötterna djupt ned i myllan hjälper oss att öppna upp för rösten och lockropet. Det är en mäktig känsla att känna kraften när du kular och sen lyssna på svaret som ekar mellan bergen i skogen!

Under denna kurshelg får du ta del av musik som har ljudit i skogarna genom århundraden när kvinnor kommunicerat med varandra och sin kreatur över stora avstånd genom att “kula”. Röstövningar och melodier varvas med historik och visor om livet på fäboden. Du behöver inga förkunskaper för att delta men det är inget hinder att vara med om du tidigare prövat att kula. Under lördagen får du chans att vandra de gamla fäbodstigarna mellan Stensvallen och Kalvsvallen som ligger en bit från Camp Järvsö. Kanske får vi se vittran eller höra hennes svar när vi ropar/kular.

Ledare är Johanna Bölja Hertzberg, folksångerska och pedagog, och Camilla Silver, friskvårdspedagog, yogalärare och grundaren till Stark Yoga. Tillsammans har de gett kursen Folksång och yoga som varit mycket uppskattad och gett mersmak då de både kompletterar och inspirerar varandra. Denna gång ger de kulningen större plats då Camp Järvsö verkligen är en tillåtande miljö som passar för lockrop och yoga.

Johanna är folksångerska och pedagog, utbildad på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, uppväxt i Järvsö. Johanna är en efterfrågad och kunnig pedagog med lång erfarenhet av att ge kurser i kulning och folksång. Med stor lyhördhet för individens behov  jobbar hon lekfullt fram individens personliga klang och musikalitet. Hon jobbar som pedagog på folkmusiklinjen vid Bollnäs Folkhögskola och hörs i vokalduon Bölja/Härdelin och bandet Breda gatan

Camilla är en mycket omtyckt, varm och erfaren yogalärare som i  20 år undervisat grupper i olika former av yoga, meditation, stresshantering och personlig utveckling. Camilla tillför ett lugn med värme och fokus, där det finns en intention att lyfta fram den styrka du redan besitter. Hon leder även workshops runt om i Sverige och utomlands och driver till vardags Stark yogastudio i Ljusdal och Hudiksvall.

När: 26-28 april 2024

Var: Camp Järvsö, Nordsjö

PRIS: från 4250 kr (boende i dubbelrum med en kompis, dusch & toalett i korridor) Om du behöver en rumskompis, maila först Camilla eller Johanna, så försöker vi hitta någon som du kan dela boende med. Enkelrum från 5245 kr

Vad ingår: Sång/lockrop, yoga, vandring, boende, 2 middagar, 2 frukost, 1 lunch

Pris UTAN boende: 3300 kr (detta alternativ endast i mån av extra plats)

 

ANMÄLAN TILL CAMP JÄRVSÖ (kursen ligger ute på deras hemsida för bokning)

Hålltider för kursen (vi reserverar oss för eventuella ändringar i schemat):

Fredag 

från 15.00 Incheckning

17.00 Yoga

18.00 Middag

19.30 Sång/Röst

21.00 Meditation

Lördag 

08.00 Yoga

09.00 Frukost

10.30 Sång/Röst

12.30 Lunch

14.00 Vandring från vall till vall (lockrop/kulning och historik)

17.30 Yoga

19.00 Middag

Söndag 

08.00 Yoga

09.00 Frukost

10.30 – 12.00 Sång/Röst och avrundning av helgen

Hemfärd

 

Vi hälsar dig varmt välkommen! 

Med Glädje, 

Johanna & Camilla i samarbete med Camp Järvsö

Röster från deltagarna i Folksång och yoga:
”Både kropp och själv har fått sitt”
”Det känns som om jag varit borta på en lång resa och fått påfyllning”
”En härlig mix och kombination av yoga och sång med mycket tips/teknik vad gäller sång och röst”

Välkommen att lära dig mer om din röst och kropp, fördjupa dig i kulning och folksång och sjunga tillsammans med andra!