Bölja/Härdelin

Foto: Börje Dahrén

Bölja/Härdelin – avskalat men kraftfullt!

 

Bölja/Härdelin är en duo som ger konserter som både hör vinter och sommar till helt a capella. Avskalat men kraftfullt sjunger de folkvisor som inga andra när de bjuder på fäbodblues, sorgliga skillingtryck och tungvrickande polskor. Duon trallar gärna till dans och samarbetar med körer som vill sjunga folksång.

 

Johanna Bölja och Emma Härdelin är folksångerskor med rötterna i Hälsingland och Jämtland. Med sina olika band och projekt är de båda väl etablerade på den svenska folkmusikscenen. Tillsammans har de sjungit Sånger om döden och nominerats till grammis för skivan Kärleksbrev och Ryska satelliter – Visor i Hälsingland, med kvartetten Bölja/Hallberg/Härdelin/Ståbi.

 

Emma Härdelin har gjort sig ett namn på folk och världsmusikscenen som frontsångerska i grupperna Garmarna och Triakel. Hon tillhör den fjärde generationen yrkesutövande folkmusiker i sin familj, och hörs också i band som String Sisters och HomeCraft.

 

Johanna Bölja är folksångerska och pedagog, utbildad på Kungliga Musikhögskolan. Hon har turnerat med band som Kapten Bölja och Ranarim och sjungit verk av tonsättaren Karin Rehnqvist. Hennes senaste projekt, Rallarnas Visor, har fått mycket uppskattning.

 

”Emma Härdelin är begåvad med en makalöst vacker sångröst” Gefle Dagblad

”Bölja har en av de bästa rösterna i den svenska folkmusiken” SvD