Folksång + Yoga = sant!

Jag är väldigt glad och förväntansfull inför att få göra en helt ny typ av kurs – folksång och yoga, något som jag önskat länge! Så nu äntligen blir det av när Camilla Silver och jag slår våra påsar ihop och bjuder in till en helg med kropp och röst i fokus.

Folksång och yoga – en kurs för dig som vill komma vidare i ditt sjungande 

6-7 juni i Järvsö  Flyttas fram, datum inte spikat ännu. Hör gärna av dig om du vill vara med!

Under denna kurs får du olika övningar för både kropp och röst med målet att hitta en helhet och ett avspänt sångsätt. Vi fördjupar oss i snirkliga koraler, suggestiva vaggvisor och svängiga polskor med fokus på musikalisk stil samt röstteknik. Den vokala folkmusiken kännetecknas av ett talnära sångsätt som finns naturligt i oss om vi öppnar upp för det. Vi använder yoga för att bli medveten om sambandet mellan kropp och röst och hitta din unika klang.

Dagen startar med yoga för att väcka kroppen, få igång värme och andning. Yogan hjälper oss att släppa taget, hitta fokus och hämta kraften inifrån. Närvaro i kroppen underlättar kontakt med rösten och hjälper dig att hitta ditt genuina uttryck. När vi värmt upp kropp och röst sjunger vi olika typer av visor, fördjupar oss i folkvisans stildrag och hur man får det att låta folksång. Dagen avslutas med yoga och meditation. Du som går denna kurs bör ha någon form av sångvana sen tidigare, du behöver ingen erfarenhet av yoga.

Ledare är Johanna Bölja Hertzberg, folksångerska och pedagog och Camilla Silver, yogainstruktör och grundaren till Stark Yoga.

Johanna är folksångerska och pedagog, utbildad på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, boende i Järvsö. Hon hörs i vokalduon Bölja/Härdelin och har under det senaste året varit aktuell med nya bandet Breda gatan. Johanna är en efterfrågad och kunnig pedagog som regelbundet håller kurser i kulning och folksång. Med stor lyhördhet för individens behov jobbar hon lekfullt fram sångarens klang och musikalitet. Hon jobbar som pedagog på folkmusiklinjen vid Bollnäs Folkhögskola och har under många år lett Hälsinge Låtverkstad.

Camilla är en mycket omtyckt, varm och erfaren yogalärare som i  20 år undervisat grupper i olika former av yoga, meditation, stresshantering och personlig utveckling. Camilla tillför ett lugn med värme och fokus, där det finns en intention att lyfta fram den styrka du redan besitter. Hon leder även workshops runt om i Sverige och utomlands och driver till vardags Stark yogastudio i Ljusdal och Hudiksvall.

Välkommen att lära dig mer om din röst och kropp, fördjupa dig i folksång och sjunga tillsammans med andra!

 

 

Datum: 6-7 juni

Tid: lördag kl. 09.30-18.00, söndag kl. 09.00-12.30

Pris: 1990 kr inkl fika och lunch.

Anmälan: maila dina uppgifter till camilla.silver@live.se. En anmälningsavgift på 550kr betalas i samband med anmälan till bankgiro:  436-7355 (Johanna Bölja Hertzberg enskild firma)

OBS! Om du avbokar kursen är anmälningsavgiften icke återbetalningsbar!

Resterande 1440:- betalas in senast 1 juni 2020.

Antal: Det finns boende för 12 personer, så först till kvarn… Max antal för kursen är 14 st.

Praktisk info: medtag mjuka kläder som du kan röra dig i. Ta med även för utomhusbruk. Yogamattor finns på plats. En vattenflaska och anteckningsbok kan vara bra att ha med. På Chinova serveras vällagad vegetarisk mat. I priset ingår lunch och fika för- och eftermiddag på lördagen samt fika sön förmiddag.

 

Tider för kursen:

lördag

09.30-10.00 dropin fika

10-11 yoga

11-12.30 sång

12.30-13.30 lunch

13.30-15.00 sång

15.00-15.30 fika

15.30-16.30 sång

16.30-18.00 yoga

söndag

08.00-09.00 frukost (ingår endast för de som bokar boende, men kan väljas till)

09.00-10.00 yoga

10.00-10.40 sång

10.40-11.10 fika

11.10-12.30 sång