Visor från Gävleborg – kurs i Stjärnsund den 4 augusti

 

Sommaren nalkas och jag har redan hållit en fulltecknad kurs i kulning och i juni är det dags för nästa. Intresset för kulning är stort och jag får förfrågningar om kulning från hela världen!

 

Det finns en stor kraft i ropet, kvinnornas musik som använts som kommunikation i hundratals år och det verkar inspirera många. Under våren har jag tillsammans med min sångarkollega Emma Härdelin arbetat med klassiska sångare i Norge som ville vidareutveckla sig i folksång. Det var ett mycket roligt arbete att få jobba med en liten proffsig ensemble som heter Vocal Art. Men det var länge sen jag höll en kurs i att sjunga visor men nu är det äntligen dags, på Folkmusikfesten i Stjärnsund den 4 augusti!

Kursen har jag döpt till Visor från Gävleborg och fokus kommer att ligga på just visor jag hittat i mitt hemlän, Gävleborg. Jag hade tjänstledigt höst/vinter 2015/16 och fick tid att fylla på mitt lager av visor genom att leta i olika folkmusikarkiv. Jag fann många fina, roliga och sköna visor som jag tänker dela med mig av på denna kurs. Stämsång, sväng och grundläggande sångteknik finns med som en tråd under dagen. Hoppas vi ses! Anmälan gör du här.