Hem

”…Bölja har en av de bästa rösterna i den svenska folkmusiken, ärlig och rekorderlig och någon gång med en av June Tabors engelska drillar.” SvD 2014

 

www.borjedahren.com

Johanna är folksångerska och pedagog med rötterna i Järvsö, Hälsingland. Redan som barn förälskade hon sig i folkmusiken; att gå djupt in i visorna för att leta uttryck och krus i text och melodi. Johannas signum är en varm och klar röst, ett rytmiskt sångsätt och en förmåga att trollbinda genom sitt berättande sätt att sjunga.

 

Sedan slutet av 90-talet har Johanna medverkat på skivor och turnerat i och utanför Sverige med band som Hulling, Ditt Ditt Darium och Ranarim. Hon har sjungit i skilda sammanhang; teatermusik på Hälsinglands Träteater och framfört verk av tonsättaren Karin Rehnqvist på olika konserthus i Europa.

 

År 2005 blev Johanna nominerad till en grammis med skivan Kärleksbrev och ryska satelliter, där hon sjunger tillsammans med ytterligare tre sångerskor från Hälsingland: Hallberg, Härdelin och Ståbi. De fick stöd för ett nytt projekt, kallat Sånger om döden. 2012. I bejublade Rallarnas Visor sjunger Johanna tillsammans med Görgen Antonsson och Pär Engman och en skiva släpptes med samma namn 2014.

 

Du kan läsa mer om Johanna under fliken Mera.