Hem

”…Bölja har en av de bästa rösterna i den svenska folkmusiken, ärlig och rekorderlig och någon gång med en av June Tabors engelska drillar.” SvD 2014

 

Johanna Bölja är folksångerska med rötterna i Järvsö, Hälsingland. Hon arbetar som som musiker i olika band och projekt, duon Bölja/Härdelin och egna trion Rallarnas Visor har varit i fokus de senaste åren. Hon har sjungit i skilda sammanhang; teatermusik på Hälsinglands Träteater och framfört verk av tonsättaren Karin Rehnqvist på olika konserthus i Europa.

 

www.borjedahren.com

Johanna är en erfaren pedagog som arbetar på Bollnäs Folkhögskolas folkmusiklinje och är en omtyckt ledare för kurser i kulning.

 

2005 blev Johanna nominerad till en grammis med skivan Kärleksbrev och ryska satelliter, där hon sjunger tillsammans med ytterligare tre sångerskor från Hälsingland: Hallberg, Härdelin och Ståbi. Kvartetten har också gjort föreställningen Sånger om döden. I bejublade Rallarnas Visor sjunger Johanna tillsammans med Görgen Antonsson och Pär Engman och en skiva släpptes med samma namn 2014.