Kulningskurs i april 2018

Det finns ett stort intresse för kulning och lockrop! När det är dags för invigning av Europaåret för kulturarv så används kulning som fanfar, välkomna till Järvsö för att se när det blir folkdräktsslalom till kulning! Se mer på: https://www.facebook.com/events/1885114425063740/

 

Årets första kulningskurs blir den 27-28 april i Oslättfors utanför Gävle. Här får du hjälp att hitta din unika ropröst och känna kraften och friheten i lockropet när ljudet rullar över sjön i Oslättfors.

 

Med hjälp av olika kropp- och röstövningar leds du fram till din unika rop-röst. Övningar varvas med vallvisor och locklåtar som sjungits av kvinnor  i generationer,  visor som sjungits i arbetet med fäbodens djur. Du behöver inga förkunskaper för att delta. Ta med egen inspelningsapparatur och anteckningsmaterial.

 

Platsen för kursen är det lilla bruket Oslättfors utanför Gävle, vackert vid Testeboåns naturreservat och Lundbosjön orörda stränder.  I den före detta förvaltarbostaden huserar Michael och Christina, som med värme och personlig service, välkomnar Er till Lugnet i Oslättfors. Här finns lugn, tystnad, vatten och skog.       www.lugnet.org

Datum:  27 & 28  april  2018

Tid: Fre kl 19-21 & Lör 9.00-16.30

Plats: Lugnet i Oslättfors, utanför Gävle.

Pris: Kursavgift är 1500 kr inkl. kvällsfika, lunch och fika.

Anmälan: Maila namn, personnummer, mobil och adress till info@lugnet.org. Anmälan är bindande och en anmälningsavgift om 500 kr betalas in för att bekräfta din plats, PG 347860-9, ange ”Kulning april” och ditt namn. OBS! Denna kan ej återfås vid eventuellt förhinder.

Betalning: Resterande summa sätts in på PG 347860-9, senast den 7/4.

Boende: Boende i delat rum på Lugnet kostar 300 kr/natt. Lakan, handduk och frukost ingår. OBS! Inga enkelrum finns att tillgå. Anmäl övernattning till info@lugnet.org eller ring 072-2193956.

Mat: Kvällsfika efter fredagens kvällspass, samt lunch och fika på lördagen ingår i kursavgift. Ange specialkost vid anmälan!

Vägbeskrivning: Oslättfors ligger 18 km nv om Gävle. Man kan åka från Tidernas väg (Sandviken-Ockelbo) eller från Gävle via Forsby, Åbyggeby eller från E4 Hamrånge Hackegård söderut över Ockelbovägen till Råhällan och vidare till Oslättfors. Hämtning vid Gävle tågstation kan ombesörjas mot en avgift om 250 kr. Mobilnät är Telia eller Tele2.