Fördjupningskurs i kulning september 2017

Välkommen på en fördjupningskurs i kulning! Denna kurs passar dig som gått kurs  tidigare och som vill fördjupa dig i musiken och rösttekniken,  komma vidare med ditt rop och känna dig tryggare.

 

Kursen är en fördjupning i fäbodens musik. Vi repeterar och befäster det vi kan och jobbar med att hitta ett avspänt sätt att ropa med målet att  kunna  göra melodislingor i ropläge. För att komma längre i ditt eget rop kommer vi stundtals att jobba en och en inför gruppen.

 

Ledare är Johanna Bölja, folksångerska och erfaren pedagog med stor vana av att hålla kurser i kulning

 

Förbered dig gärna så  att du kan få ut maximalt av kursen  genom att t ex  göra övningar du  lärt på tidigare kurser eller bara pröva att ropa på egen hand . På så sätt är du lite ”igång” och har kortare startsträcka. Ta med egen inspelningsapparat och något att anteckna på!

 

Platsen för kursen är det lilla bruket Oslättfors utanför Gävle, vackert vid Testeboåns naturreservat och Lundbosjön orörda stränder.  I den före detta förvaltarbostaden huserar Michael och Christina, som med värme och personlig service, välkomnar Er till Lugnet i Oslättfors. Här finns lugn, tystnad, vatten och skog.        

 

Datum:  22 & 23  september 2017

Tid: kl 19-21 & 9.00-16.30

Plats: Lugnet i Oslättfors, utanför Gävle.

Pris: Kursavgift är 1400 kr inkl. kvällsfika, lunch och fika.

Anmälan: Görs genom att maila namn, personnummer, mobil och adress till info@lugnet.org senast den 22 augusti. Anmälan är bindande och en anmälningsavgift om 500 kr betalas in för att bekräfta din plats, PG 347860-9, ange ”Kulning sept” och ditt namn. OBS! Denna kan ej återfås vid eventuellt förhinder.

Betalning: Resterande summa sätts in på PG 347860-9, senast den 20/9.

Boende: Boende i delat rum på Lugnet kostar 300 kr/natt. Lakan, handduk och frukost ingår. OBS! Inga enkelrum finns att tillgå. Anmäl övernattning till info@lugnet.org eller ring 072-2193956.

Mat: Kvällsfika efter fredagens kvällspass, samt lunch och fika på lördagen ingår i kursavgift. Ange specialkost vid anmälan!

Vägbeskrivning: Oslättfors ligger 18 km nv om Gävle. Man kan åka från Tidernas väg (Sandviken-Ockelbo) eller från Gävle via Forsby, Åbyggeby eller från E4 Hamrånge Hackegård söderut över Ockelbovägen till Råhällan och vidare till Oslättfors. Hämtning vid Gävle tågstation kan ombesörjas mot en avgift om 250 kr. Mobilnät är Telia eller Tele2.