Ditt Ditt Darium

dittditt2 lite beskuren

Johanna Bölja Hertzberg – sång

Emma Reid – fiol

Ebba Jacobsson – sång

Alicia Björnsdotter Abrams – fiol och altfiol

 

Ditt Ditt Darium arbetar med två mänskliga och två stråkade röster: sångerskorna Johanna Bölja Hertzberg och Ebba Jacobsson samt fiolspelarna Emma Reid och Alicia Björnsdotter Abrams.

 

I medlemmarnas bakgrunder och gruppens repertoar finns både Hälsingland, Bohuslän och England representerat. Med fyra stämmor och fyra berättare låter de en väv av klanger och kontrasterande melodier växa ur det unisona. Melodier är historier. Språk är rytm.

 

Ditt Ditt Darium spelade ihop för första gången 2003 och har sedan dess turnérat i Sverige och USA samt framträtt i både svensk och amerikansk radio och TV. I november 2007 släppte de sin första skiva, ‘Ifrån främmande land’. Den enkla sättningen har visat sig mycket formbar och repertoaren spänner från tvåtakt till femtakt, från svängigt till lyriskt. Ditt Ditt Darium har länge haft en förkärlek för visor från kuster och hav: Musik som färdas!

 

Ditt Ditt Darium har tagit en paus under det att medlemmarna spridit ut sig over Sverige och t o m USA och blivit mammor. Men det finns planer på att ta upp bandet igen!

 

Skivan ‘Ifrån främmande land’ är utvald till en av årets bästa skivor 2007 i BBC-radioprogrammet Late Junction, samt till en av årets bästa svenska skivor 2007 i tidningen Östran.

 

”..känsligt, sparsmakat och pricksäkert.” – ur tidningen Folkmusik & Dans