Bölja/Härdelin

Bölja/Härdelin, foto: Börje Dahrén

Bölja/Härdelin, foto: Börje Dahrén

Foto: Börje Dahrén

 

Bölja/Härdelin

Avskalat och kraftfullt sjunger de folkvisor som inga andra

 

Johanna Bölja och Emma Härdelin är folksångerskor med rötterna i Hälsingland och Jämtland. Med sina olika band och projekt är de båda väl etablerade på den svenska folkmusikscenen. Tillsammans har de sjungit Sånger om döden och nominerats till grammis för skivan Kärleksbrev och Ryska satelliter – Visor i Hälsingland, med kvartetten Bölja/Hallberg/Härdelin/Ståbi.

 

Emma Härdelin har gjort sig ett namn på folk och världsmusikscenen som frontsångerska i grupperna Garmarna och Triakel. Hon tillhör den fjärde generationen yrkesutövande folkmusiker i sin familj, och hörs också i band som String Sisters och HomeCraft.

Johanna Bölja är folksångerska och pedagog, utbildad på Kungliga Musikhögskolan. Hon har turnerat med band som Kapten Bölja och Ranarim och sjungit verk av tonsättaren Karin Rehnqvist. Hennes senaste projekt, Rallarnas Visor, har fyllt konsertsalarna under sin skivsläppsturné.

 

”Emma Härdelin är begåvad med en makalöst vacker sångröst” Gefle Dagblad

”Bölja har en av de bästa rösterna i den svenska folkmusiken” SvD

 

Bölja/Härdelin sjunger både sommarens och julens musik och trallar gärna till dans! Repertoaren består till stor del av fiolmusik som de själva växt upp med och omvandlat till trallar, men också musik efter traditionsbärande kvinnor som Katrina Lundstedt och Thyra Karlsson. Här utlovas både polskesväng och smäktande valser, framförda av två röster som snirklar sig kring låtarnas ton och rytm.

Här finns en länk till en video från youtube där de sjunger en julvisa.

Kontakta oss gärna om du vill höra oss live: info@johannabolja.se, Telefon: 070-7959279

Vill du lyssna så gå in på deras facebooksida genom att klicka HÄR.