Äntligen dags för kulningskurs igen – boka in 29-30 april 2022!

Det känns som om vi äntligen ser ljuset i tunneln i denna pandemi och därför vill jag nu göra en kurs i kulning och vallmusik igen! Jag återvänder till den pittoreska lilla bruksorten Oslättfors, 2 mil utanför Gävle, där jag trivs väldigt bra hos Michael och Christina och deras B&B Lugnet. Vi ropar i våren runt den lilla sjön och låter ekot svara oss!

Läs mer här i pdf:

Kulningskurs Oslättfors -grund (4)

Välkommen på kurs i kulning! Här får du hjälp att hitta din unika
ropröst och känna kraften och friheten i lockropet. Vi håller till i den
vackra bruksorten Oslättfors, där kan vi ropa ut över tjärnen och få svar från skogen. Med hjälp av olika kropp-och röstövningar leds du fram till ditt kraftfulla rop. Övningar varvas med historik, vallvisor och locklåtar som sjungits vid arbetet med fäbodens djur. Du behöver inga förkunskaper för att delta men det är inget hinder att vara med om du tidigare prövat att kula. Kursen är främst utomhus, men vi har också tillgång till en rymlig sal inomhus.
Ledare är Johanna Bölja, folksångerska och pedagog med många års erfarenhet av att hålla kurser i kulning. Här finns en video när hon kular: https://www.youtube.com/watch?v=msZ2lCJdbCE
DATUM & TID: 29-30 april:
fre kl 19-21.30, lör 09.00-16.00
PLATS: Lugnet i Oslättfors, knappt 2 mil från Gävle. Hämtning vid Gävletågstation kan ombesörjas mot en avgift om 250 kr.
PRIS: Kursavgift är 1800 kr inkl. kvällsfika, lunch och fika.
ANMÄLAN: Maila namn, personnummer, mobil och adress till michaelmuller53@gmail.com. När du fått bekräftelse på din anmälan så räknas du som anmäld. Vi behöver minst 8 personer för att göra kursen, max 12 st.
BETALNING: Kursavgift betalas in till Gävle folkmusikförening, PG 347860-9, senast 14/4. ange ”Kulning april” och ditt namn.
BOENDE: Boende i delat rum på mysiga Lugnet kostar 480 kr/natt. Lakan, handduk och frukost ingår. OBS! Det finns få enkelrum. Anmäl övernattning till michaelmuller53@gmail.com eller ring 072-2193956.
MAT: Kvällsfika efter fredagens kvällspass, samt lunch och fika på
lördagen ingår i kursavgift. Ange ev allergier och specialkost vid anmälan!
Platsen för kursen är det lilla bruket Oslättfors utanför Gävle, vackert vid Testeboåns naturreservat och Lundbosjön orörda stränder. I den före detta förvaltarbostaden huserar Michael och Christina, som med värme och personlig service, välkomnar Er till Lugnet i Oslättfors. Här finns lugn, tystnad, vatten och skog. www.lugnet.org
Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.
Kursen görs i samverkan med Gävle Folkmusikförening.

Varmt välkommen!